Skoleelever har til alle tider skulle give en hånd med oprydningen i klasseværelset  efter en lang skoledag. Det har været den såkaldte dukseordning, hvor navnene på dagens duks stod sirligt skrevet med kridt  i øverste højre hjørne på den store grønne tavle. Og så var det ellers i gang med en hårløs kost og et skævt fejeblad, når det ringede ud efter sidste time. Og bagefter kom rengøringsassistenten og fjernede skraldet  og gjorde rent.

Det var dengang.

Nu har et nyt projekt fra Sorø Reklame gjort op med vanetænkningen og “sådan har vi altid gjort mentaliteten” og fået elever og rengøringsassistenterne til at hjælpe hinanden.  Det er sket ved hjælp af såkaldte Miljøteams, hvor eleverne er sat sammen i grupper på fem, der på skift sørger for at gøre klasseværelset klart til professionel rengøring.

Se selv: TV Avisen fortæller om Miljøteam i folkeskolen

I dag er er klasseværelserne forsynet med en miljøvæg, hvor der hænger professionelle rengøringsredskaber, som skoleelever på alle klassetrin kan – og har lært – at bruge. Og de får lov til at høre musik – efter eget valg – når de svinger kosten.

Samtidig er der skabt forbedret kommunikation mellem rengøringsassistenten og elever – det sker via beskeder, som kan sættes op på miljøvæggen.

God fornuft og bundlinje

De såkaldte miljøteams, hvor skoleeleverne giver en hånd med oprydning og klargøring af klasseværelset før det skal gøre professionelt rent af rengøringsassistenten er en klassisk win-win situation. For rengøringsassistenten betyder det, at arbejdet bliver nemmere og dermed øget arbejdsglæde, samtidig kan der bruges mere tid på rengøring fremfor oprydning.

De synlige resultater er  en renere skole og en bedre arbejdspladsvurdering for rengøringspersonalet.

Se hvordan eleverne arbejder i klassen

Sådan virker Miljøteamet i klassen

Hør hvilke fordele der er som forældre og lærer
Forældre fortæller om fordelen ved Miljøteam

Se Miljøvæggen
Se Miljøvæggen og læs om Miljøteam

Kontakt Sorø Reklame
Sorø Reklame tilbyde dig et uforpligtende møde, hvor vi sammen
vurdere dine udfordringer. Her fortæller vi om Miljøteam og rengøring i folkeskolen.
Langt de fleste der har talt med os har oplevet, at det var værdifuldt og gav ny indsigt.

Ring eller skriv nu:
E: goddag@soroereklame.dk
T: 6086 2011