Nudging: Kan man forføre mennesker?

Trusler, straf, frygten for økonomisk ruin og en stædig tro på menneskers sunde fornuft, har gennem de sidste mange hundrede år, været samfundets fortrukne vej til at få mennesker til udvise den ønskede adfærd. Nu forsøger vi at forføre mennesker til at tage gode hensigtsmæssige beslutninger ved, at gøre det nemt at tage den rigtige beslutning.

Nudging: Adfærds design er vejen til et bedre liv
Hvem bestemmer hvad vi gør og kan det gøres bedre? Vi vælge det der er nemmest, det der ligger lige for og det vores hjerne er programmeret til at foretrække. Vi handler på automatpilot det meste af tiden. Men vi kommunikerer til den rationelle og reflekterende del af hjernen.

Du har indflydelse på andre menneskers liv, helbred og trivsel. Dine beslutninger sætter kursen for andre menneskers handlinger. Udfordringen er at vi, som er adfærds designere, har en tendens til at tale til menneskers logik og rationelle tankegang. Vi tror at det nytter at sige ”tag trappen så lever du længere”. Men i en travl hverdag kigger vi efter skiltet, der kan vise os vej til 2. sal, ikke efter et motionsråd. Så det er afgørende, hvad vi vælger at pege på; hvis det største skilt peger på elevatoren, vælger vi den, hvis den peger mod trappen, vælger vi trappen. Du bestemmer hvad der skal stå på skiltet.

Indhold og udbytte
• Principperne i Nudging og begreberne bag
• Eksempler på vellykket Nudging
• Nudgings berettigelse i en verden styret af trusler om straf, social udstødelse og økonomisk ruin
• Workshop – hvordan kan jeg nudge mine omgivelser?

Inspiration til at gå hjem og kigge din organisation, og dine omgivelser efter i sømmene?

  • Hvad kan jeg ændre?
  • Hvad kan jeg opnå?
  • Hvad kan jeg give?

Sorø Reklame indbyder dig til en inspirerende formiddag, hvor vi inviterer dig ind i vores tanke univers og udfordre dig til at tænke nye løsninger og se verden med friske øjne.
Gå på opdagelse i www.toiletfiduser.dk og få inspiration til nogle gode metoder til at få et renere miljø på skolen og en bedre personlig hygiejne.

Målgruppe: Beslutningstagere i kommunale- og private virksomheder.

Tid og sted:
Se de nyeste datoer her
Pris: Gratis

Tilmelding skriv på e-mail: stig@soroereklame.dk
Skriv venligst firmanavn, navn og telefonnummer

Kontakt Stig Brask hvis du ønsker mere information
E: stig@soroereklame.dk
T: 3135 8003

Læs mere om Nudging